Skip to content

Crazy Animals Partybeast Pinot Grigio (per doos van zes flessen)

34.78

Deze elegante Pinot Grigio heeft mooie tonen van noten en rijp geel fruit. Fris in de mond gevolgd door een aanhoudende afdronk.

Wijnomschrijving

De Pinot Grigio druiven groeien op een kalkhoudende bodem. De wijnstokken krijgen op deze manier voldoende water en kan de druif bloemige aroma’s ontwikkelen. Omdat de wijnmaker de eigenschappen van de druif wilt behouden, wordt het sap vergist in roestvrijstalen vaten.

Wijnhuisomschrijving

De wijnbouw in Hongarije heeft een geschiedenis die teruggaat tot zeker het Romeinse tijd. Met gemiddeld 3,5 miljoen hectoliter per jaar staat het in Europa na Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Roemenië op de 7e plaats. Er is ruim 70.000 hectare aan wijngaarden. Het land kent veel traditionele wijnen naast de internationale wijntypen. Ongeveer twee derde van de wijnen is witte wijn. Hoewel een deel daarvan min of meer zoet van smaak kan zijn, zijn het niet altijd typische dessertwijnen. Belangrijke Hongaarse wijnen die internationale bekendheid genieten zijn de Tokaji en de rode wijn (Egri) Bikavér ook wel Stierenbloed genoemd. In 1997 is de wijnwetgeving geheel herzien. Hongaarse wijn krijgt vaak de naam van de streek gevolgd door de gebruikte druif.

Afmetingen 30.5 × 21.2 × 36.8 cm

BEREIKBAARHEID KONINGSDAG

Tijdens Koningsdag zijn wij bereikbaar voor storingen van 08:00 uur tot 14:00 uur op telefoonnummer: 06 34 21 75 21. Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige Koningsdag!