Skip to content

Crazy Animals Busybilly Grüner Veltliner (per doos van zes flessen)

34.78

Een Grüner Veltliner zoals het hoort, de neus met verse steenvruchten zoals perzik en abrikoos, citrusvruchten en lichte hints van witte peper. In de mond heerlijk fruitig met een uitgebalanceerde zuurgraad.

Wijnomschrijving

De Grüner Veltliner is een witte druivensoort die vooral in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije als Zöldveltelini! Wij blijven deze wijn een Grüner Veltliner noemen. Sappig en fruitig met smaken van perzik en steenvruchten. De geconcentreerde oogst van 2019 geeft een rijk én fris karakter

Wijnhuisomschrijving

De wijnbouw in Hongarije heeft een geschiedenis die teruggaat tot zeker het Romeinse tijd. Met gemiddeld 3,5 miljoen hectoliter per jaar staat het in Europa na Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Roemenië op de 7e plaats. Er is ruim 70.000 hectare aan wijngaarden. Het land kent veel traditionele wijnen naast de internationale wijntypen. Ongeveer twee derde van de wijnen is witte wijn. Hoewel een deel daarvan min of meer zoet van smaak kan zijn, zijn het niet altijd typische dessertwijnen. Belangrijke Hongaarse wijnen die internationale bekendheid genieten zijn de Tokaji en de rode wijn (Egri) Bikavér ook wel Stierenbloed genoemd. In 1997 is de wijnwetgeving geheel herzien. Hongaarse wijn krijgt vaak de naam van de streek gevolgd door de gebruikte druif.

Afmetingen 30.5 × 21.2 × 36.8 cm

BEREIKBAARHEID KONINGSDAG

Tijdens Koningsdag zijn wij bereikbaar voor storingen van 08:00 uur tot 14:00 uur op telefoonnummer: 06 34 21 75 21. Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige Koningsdag!