Skip to content

Ponte Villoni Prosecco Spumante Extra Dry (per doos van zes flessen)

39.87

Smaak

Deze prosseco is stro geel van kleur met groene tonen. In de neus verfijnd, half-droog en fruitig. In de mond fris, fruitig, en een aangename structuur.

Wijnomschrijving

De wijn ondergaat een gekoelde fermentie onder druk. Na 3 maanden in roestvrij stalen tanks wordt de Charmat methode toegepast. Dit houdt in dat de tweede vergisting niet in de fles plaats vind maar in het roestvrij stalen vat.

Wijnhuis

Veneto is één van de grootste wijn producerende gebieden van Italië. Het klimaat is warm, met gematigde regenval. Een hogere ligging brengt verkoeling, waardoor de wijngaarden in de voetheuvels een groot verschil tussen dag- en nacht temperatuur kennen, terwijl briesjes van het Gardameer de wijngaarden in het westen van het gebied verkoelen. De vlakte heeft te maken met vochtige lucht en mist van de Po, waardoor hier meer gespoten moet worden tegen ziekte en rot. De vruchtbare vlakte is een bron van druiven als Pinot Grigio & de welbekende Glera. Door de verkoeling, vruchtbare bodem en zon komen hier fruitige wijnen vandaan.

Afmetingen 30.5 × 21.2 × 36.8 cm

Woensdag 28 februari Eerder gesloten

Vanwege een personeelsuitje zijn wij woensdag 28 februari vanaf 13:30 uur gesloten. Bestellingen kunnen via onze website geplaatst worden.